Microplancton - Blister 100gr

INDISPONIBIL

15,00 Lei

Suport clienti +40 763 652 713

Cod produs: 3f mp

Brand:
Microplancton - Blister 100gr

Cod: 3f mp

Microplancton - Blister 100gr

15,00 Lei

Adaugă în Coş

Plancton.

Nu este o specie sau tip de plantă sau animal. Planctonul este termenul folosit pentru a descrie toate organismele care plutesc liber în apă (marină și dulce).

Deși de obicei ne putem gândi la plancton ca fiind specii microscopice, multe pot fi văzute cu ochiul liber (cum ar fi copepodele) sau pot fi chiar organisme destul de mari (cum ar fi unele specii de meduze). Planctonul plutește purtat de curentul oceanic și va ajunge chiar în adâncimile extreme ale oceanului (zona bentoană) sub formă de „zăpadă marină sau de recif”.


Apa din zonele recifelor de corali dar și din acvariul de acasă ar trebui să aibă întotdeauna o populație sănătoasă de plancton. Planctonul este important din mai multe motive. Pentru început, este o sursă de hrană naturală grozavă. Peștii se bazează pe plancton ca sursă majoră de hrană într-un moment al ciclului lor de viață, mai ales în stadiul lor larvar. În plus, mulți corali vor "captura" zooplanctonul și bacterioplanctonul ca hrană, în ciuda dependenței lor de algele dinoflagelate pentru nutriție prin fotosinteză. Pe lângă poziția lor ca sursă de hrană, multe forme de plancton contribuie foarte mult la descompunerea materiei organice din sistem. Multe, cum ar fi amfipodele, sunt "gunoieri" și se vor hrăni cu detritus și deșeuri (sau, alternativ, devin detritus după moarte) găsite în sistemul tău mic, închis al unui acvariu de acasă. În acest fel, ele contribuie la ciclul carbonului din acvariul marin.

Utilizarea bazinelor ca refugii (sump) încurajează de fapt creșterea planctonului în sistemul dvs. de acasă. Zooplanctonul și fitoplanctonul pot trăi în refugiu fără a fi "suprarecoltate" de peștii, coralii și alte nevertebrate găsite în acvariul principal. În mod regulat, o parte din acel plancton va fi purtat si in acvariul principal și va contribui ca hrană. Pe măsură ce deșeurile și detritusurile sunt purtate in sump, planctonul se va hrăni cu ele, descompunând materia organică. Mulți acvariști adaugă în mod intenționat macro alge în bazin pentru a ajuta la adăpostirea zooplanctonului viu.

Microplanctonul congelat este sursa alternativa a planctonului viu dar si completare a acestuia.

Calitatea nutrițională este foarte apropiată de cea a hranei vii datorită congelării rapide.


Pentru a verifica compatibilitatea produsului cu speciile din acvariul dumneavoastră verificați schema de mai jos și tabelul din galerie
Indicații

Hrană congelată pentru pești ornamentali.

Nu este destinată consumului uman.

Spălați-vă mâinile și ustensilele de lucru după ce ați folosit produsul. Unele persoane pot fi alergice la acesta.

Temperatura de păstrare -18°C. Decongelați doar cantitatea necesară hrănirii peștilor pentru o perioadă de cca 24h. Cantitatea nefolosită imediat  după decongelare trebuie ținută la frigider.

Termenul de valabilitate este specificat în partea de jos a ambalajului.

Blister cu 24 de cuburi. Cantitate 100gr - net 95gr


Comanda minimă - 10 bucăți
Acorda o nota:
Produse recomandate