Tropic Marin® ELIMI-PHOS RAPID - 500ml

Cod produs: 130

Brand:
Tropic Marin® ELIMI-PHOS RAPID - 500ml

Cod: 130

Tropic Marin® ELIMI-PHOS RAPID - 500ml

95,00 Lei

Adaugă în Coş

Tropic Marin® Elimi-Phos Rapid - Pentru reducerea rapidă a concentrațiilor puternic crescute de fosfați

Concentrațiile excesive de fosfați în apă pot duce la creșterea puternică a algelor și la o reducere a creșterii coralilor și a plantelor acvatice. Acesta este motivul pentru care este important să monitorizați în mod regulat concentrația de fosfați într-un acvariu și să mențineți nivelul în intervalul optim pentru organisme.

Intervalul optim al nivelurilor de fosfat din apa de mare este de la 0,02 la 0,15 mg / l, iar în acvariile de recif de la 0,02 la 0,1 mg / l.

O acumulare de fosfați în apa din acvariu din diverse surse (alimente, suplimente alimentare, corali fragmentați-morți) face uneori necesară acțiunea rapidă pentru a reduce concentrația de fosfați la nivelul recomandat.

Tropic Marin® Elimi-Phos Rapid este o soluție extrem de eficientă pe bază de lantan care leagă rapid fosfații și îl elimină din apă. Ca rezultat, concentrația de fosfat este redusă în cel mai scurt timp la un interval cuprins între 0,2 - 0,4 mg / l (ppm). Calitatea apei se îmbunătățește rapid; coralii strălucesc în culori noi și devin mai puternici.


Beneficii:
- Îndepărtarea extrem de rapidă a concentrației ridicate de fosfat
- Soluție extrem de eficientă pe baza de Lantan
- Concentrația de fosfat poate fi redusă rapid la un interval cuprins între 0,2 - 0,4 mg / l (ppm)
- Îmbunătățește condițiile de creștere a coralilor și a altor organisme
- Previne creșterea nedorită a algelor
- Potrivit atât pentru acvarii de apă dulce și pentru cele de apă sărată


Dozare:
Măsurați concentrația de fosfat din acvariu și apoi calculați cantitatea necesară de Tropic Marin® Elimi-Phos Rapid. Adăugarea a 10 ml la 100 l de apă din acvariu reduce concentrația de fosfați cu până la 1 mg .

Vă recomandăm să reduceți concentrația de fosfați cu cel mult 0,1 mg / l (ppm) pe zi.
Aceasta înseamnă că maximum 1 ml de Elimi-Phos Rapid trebuie dozat încet la 100 l  de apă.
Odată ce nivelul de fosfați a atins intervalul țintă de 0,2 - 0,4 mg / l (ppm), este recomandabil să continuați tratarea apei cu granulele adsorbante Elimi-Phos Longlife pentru a reduce concentrația de fosfați în continuare, a o menține stabilă și a o menține la un nivel permanent scăzut.
Vă recomandăm următoarele concentrații de fosfați în acvariu:
Apă dulce: <0,3 - 0,5 mg / l (ppm);
Apă de mare: 0,02 - 0,15 mg / l (ppm);
Acvarii de recif: 0,02 - 0,1 mg / l (ppm).
Tratamentul de reducere a fosfatului este cel mai eficient în rezervoarele cu un skimmer sau un filtru mecanic care va elimina complet fosfatul floculat din sistem. O adăugare prin picurare folosind o pompă dozatoare ar fi optimă.


Ar trebui luate în considerare următoarele aspecte:
Dacă observați semne de stres în organismele individuale, în special în corali, care sunt adaptate la concentrații crescute de fosfați, trebuie să opriți tratamentul timp de 1-2 zile sau până când simptomele au dispărut și apoi continuați cu jumătate din doza recomandată.
Monitorizați alcalinitatea - ocazional poate scădea ușor. În acest caz, alcalinitatea poate fi ridicată la nivelul inițial folosind Tropic Marin® Triple Buffer sau Liquid Buffer.
Toate organismele au nevoie de o cantitate foarte mică de fosfat; 0,00 mg / l (ppm) nu este un nivel recomandabil pentru un acvariu. Prin urmare, Elimi-Phos Rapid nu trebuie utilizat în exces.


Nu lăsați la îndemâna copiilor!


Mod de prezentare: recipient dozator de 500ml
Acorda o nota:
Produse recomandate